Çölleşme Ve Erozyonla Mücadele

Beypazarı ilçesinde hayata geçirilecek "Arazi Tahribatının Önlenmesi GEF-6 Yukarı Sakarya Havzası Projesi" tanıtıldı.

Beypazarı ile Eskişehir'i birbirinden ayıran Sakarya ırmağı kenarında ve yamaçlarında bulunan 6 mahalle ve 20 bin hektarlık alanı kapsayan projeyle ilgili Kapullu Mahallesinde, köy halkına bilgi verildi.

Proje yöneticileri, Türkiye’nin coğrafi konumu, iklimi, topoğrafyası ve toprak yapısıyla arazi bozulumu ve çölleşmeye karşı alınan tedbirler konusunda bilgi verdi.

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdür Yardımcısı Emin Karaman, tanıtımda yaptığı konuşmada, "Bu proje, arazi tahribatının dengelenmesi kapsamında Türkiye'nin ilk projesi olma özelliğini taşımakla birlikte Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi (UNCCD) tarafından koordine edilen bu kapsamdaki küresel pilot projelerle de bağlantılıdır. Bu nedenle bu proje ile Sakarya Havzası'nda test ve uygulamaya dayalı çok sektörlü arazi kullanım planlamasına yeni ve yenilikçi yaklaşımlar geliştirilecektir." dedi.

Kapullu Mahallesi muhtarı Ali Özcan da projenin bölgede hayata geçirilmesiyle önemli bir kazanım elde edileceğini söyledi.

Kaynak: AA