TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğünden Yatırım Açıklaması

TKDK Ağrı İl Koordinatörü Murat Keskin, 2013-2018 yılları arasında il koordinatörlüğü olarak yapılan yatırımlarla ilgili açıklamada bulundu.

TKDK Ağrı İl Koordinatörü Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğünün 2012 yılında akredite olduktan sonra 2013 yılında proje çağrı ilanına çıktığını hatırlattı.

2013 ve 2018 yılları arasında IPARD-I ve IPARD-II Programı kapsamında kente Avrupa Birliği standartlarında işletmelerin kurulmasını sağladıklarını aktaran Keskin, "2016 yılı sonu itibarıyla uygulama dönemi sona eren IPARD-I programı kapsamında sözleşme imzaladığımız ve tamamı sona eren toplam yatırım tutarı 52 milyon lira olan projelerimize 23 milyon lira hibe desteği sağlandı. 2016 yılından sonra IPARD-II kapsamında aldığımız ve yatırım tutarı 47 milyon, yaklaşık hibe tutarı 28 milyon lira olan 1. ve 2. çağrı projelerinin tamamının inşaatları 2018 yılı içerisinde bitirilerek ödemeleri gerçekleştirilecektir. 3. çağrı projelerimizin ise il koordinatörlüğümüzce incelemeleri bitirilmiş olup merkezde onay aşamasındadır." ifadelerini kullandı.

Projelerin onaylanması durumunda tüm yatırımların 2019 yılı sonuna kadar bitirileceğine değinen Keskin, IPARD I ve IPARD-II Programı kapsamında Ağrı'ya yaklaşık 99 milyon lira değerinde işletmeler kazandırmış olacaklarını aktardı.

TKDK olarak IPARD II Programı kapsamında desteklenen sektörler hakkında da bilgi veren Keskin, şunları kaydetti:

"Tarım ve hayvancılık alanında verilen desteklerin başında et ve süt üretimi tedbiri altında yer alan süt ineği, besi, manda, koyun, keçi, hindi, kaz tesislerine, işleme tedbiri altında yer alan et, süt işleme tesisleri, bitkisel üretim tedbiri altında yer alan tıbbi ve aromatik bitkiler, mantar, sera alanlarına, turizm potansiyeli göz önünde bulundurularak kırsal turizm tedbiri altında yer alan konaklama tesislerine ve yenilenebilir enerji tedbiri altında yer alan güneş enerjisi sistemlerine desteklerimiz olacak. Bunlar dışında farklı tedbirler altında yer alan diğer desteklemeler hakkında da bilgi almak isteyen yatırımcılarımızı koordinatörlüğümüze bekliyoruz."

Keskin, proje yapmak isteyen yatırımcıların TKDK çağrı ilanına çıkmadan önce yapacakları projeler ve başvuru şartları hakkında koordinatörlükten bilgi almaları uyarısında bulundu.

Kaynak: AA