SDÜ'de Aday Memur Eğitimlerine Başlandı

Süleyman Demirel Üniversitesinin (SDÜ) çeşitli birimlerine açıktan atanan 14 aday memurun eğitimlerine başlandı.

SDÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, aday memurlara 10 gün boyunca halkla ilişkiler, tasarruf, insan hakları, dil bilgisi kuralları, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnklap Tarihi, mesleki yazışma ve dosyalama usulleri, Devlet Memurları Kanunu, milli güvenlik, devlet teşkilatı, protokol, haberleşme ve gizlilik konularında eğitimler verilecek.

Program kapsamındaki ilk dersi Isparta Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Görevlisi Nafiz Akgün verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akgün, halkla ilişkilerin bir iletişim sanatı olduğunu ve en etkili iletişimin "yüz yüze” yapılan iletişimin olduğunu belirtti.

Gerçekleştirilen araştırmalarda yüz yüze iletişimde kelimenin etki değerinin yüzde 10 olarak ölçüldüğünü ifade eden Akgün, ses tonunun belirleyicilik oranınınsa yüzde 30 olduğunu kaydetti.

Beden dilininse görüşmenin yüzde 60'lık dilimini etkisi altına aldığını aktaran Akgün, "Öğrenci, akademisyen ve diğer alıcılarla en doğru, verimli, etkili, sağlıklı iletişim kurmak için temelde yapmanız gereken kodlamalar var. İyi bir iletişim geri bildirimi olandır. Bunun için de bir sanat olan halkla ilişkileri doğru yönetmelisiniz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA