Keşan'da Köylü Kadınlar Üretime Ve Ekonomiye Katkı Sağlıyor

Keşan ilçesine bağlı Kılıçköy'de, köylü kadınlar ürettikleri ürünleri köy pazarında satarak, hem ekonomiye hem de üretime katkı sağlıyor.



Kılıçköylü kadınlar tatilcilerin kullandığı Keşan-Enez karayolu üzerine kurdukları tezgahta, evde yaptıkları yöresel ürünlerin yanı sıra, tarlalarında yetiştirdikleri sebze ve meyveleri satıyor.

Kadınlar, aralarında ürün takası yaparak da örnek oluyor.

Üretici Ümmiye Gürkan, Edirne'de, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce düzenlenen ‘Çiftçi Kadınlar Bilgi Yarışması’nda dereceye girdiğini belirterek, "Evde yaptığımız makarna, kuskus, tarhananın yanı sıra kendi üretimimiz patlıcan, taze fasulye ve bamyamız da kendi üretimimiz. Bizde olmadığı zaman komşum bana verir. Evimizi geçindiriyoruz. Edirne'nin kadını çalışkan, zeki. Çalışmayı, evine katkı sağlamayı sever." dedi.

Fatma Çelik de erkeklerin bahçe ve tarlalarda çalışarak, yetiştirdikleri ürünleri kendilerine taşıdığını belirterek, tüm ürünlerin kendi emekleri ile yetiştiğini kaydetti.

Fevziye Ertaş ise kadınlar olarak dayanışma içerisinde olduklarının altını çizerek, bu dayanışma içerisinde herkesin evini geçindirdiğini söyledi.

Kaynak: AA