Finike'de Cami Yapımı İçin Hayırseverlerden Destek Bekleniyor

Antalya'nın Finike ilçesinde inşaatı devam eden Subaşı Camisi için hayırseverlerden destek bekleniyor.

Finike'ye bağlı Hasyurt Mahallesi'nde Subaşı Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde, hayırseverlerin desteğiyle yapımı devam eden Subaşı Camisi, sekizgen modelli farklı mimarisiyle öne çıkıyor. Kaba inşaatı tamamlanan caminin iç cephesinde çalışmalar devam ederken, inşaatın bir an önce tamamlanması için belediyelerden de yardımlar yapılıyor.

Cami inşaatını gezen Finike Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Oskay, inşaatın eksikleri hakkında dernek başkanı ve yetkililerden bilgi aldı. Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'nun talimatıyla cami inşaatı için gereken desteği vereceklerini ifade eden Oskay, en kısa sürede caminin ibadete açılması için çaba göstereceklerini söyledi.

Subaşı Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergül Şimşek de Hasyurt Mahallesi'nde büyük bir ihtiyacı giderecek caminin, farklı mimari yapıyla, hayırseverlerin de desteğiyle yapımına başlandığını kaydetti.

Klasik kubbeli cami modelinden vazgeçerek çatılı, gölge sağlayıcı maliyeti de hayli az olan saçaklı modeli tercih edildiğini ifade eden Şimşek, "Bu aşamaya kadar harcanan para 200 bin lirayı buldu. Muhtemelen 300 bin lira gibi bir maliyetle camimiz tamamlanacak." dedi.

Bin 800 metrekare büyüklüğünde olan cami arsasını hayırsever Subaşı ailesinin bağışladığını hatırlatan Şimşek, beş ay önce temeli atılan caminin yüzde 70'ini hayırseverlerin yardımıyla tamamladıklarını, geri kalan eksiklerin de tamamlanması için hayırseverlerden destek beklediklerini vurguladı.

Şimşek, ayrıca, cami inşaatı için 200 metrekare fayans bağışlayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye de teşekkür etti.

Kaynak: AA