Dışişleri'nden ilk tepki: Şiddetle protesto ediyoruz

ABD'nin Brunson restinin ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, "ABD Hazine Bakanlığının ülkemizle ilgili olarak açıkladığı yaptırım kararını şiddetle protesto ediyoruz. ABD yönetimini bu yanlış karardan geri dönmeye çağırıyoruz. Hiçbir amaca hizmet etmeyecek sözkonusu saldırgan tutumun karşılığı gecikmeksizin aynıyla verilecektir" denildi

Dışişleri'nden ilk tepki: Şiddetle protesto ediyoruz
Dışişleri'nden ilk tepki: Şiddetle protesto ediyoruz
Beyaz Saray'dan, Rahip Brunson krizi nedeni ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım uygulanacağı yönünde yapılan açıklamaya Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada,' ABD Hazine Bakanlığının ülkemizle ilgili olarak açıkladığı yaptırım kararını şiddetle protesto ediyoruz' denildi.

'KARŞILIĞI GECİKMEZSİZİN VERİLECEKTİR'


Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi.

'ABD Hazine Bakanlığının ülkemizle ilgili olarak açıkladığı yaptırım kararını şiddetle protesto ediyoruz.

İki Sayın Bakanımızı hedef alan sözkonusu karar ne devlet ciddiyetiyle bağdaşmakta ne de hukuk ve adalet kavramlarıyla izah edilebilmektedir. Hukuk sistemimize saygısızca müdahale niteliği taşıyan bu kararın ABD ile ilişkilerimizin özüne aykırı olduğuna ve iki ülke arasındaki sorunların çözümü yönünde sürdürülen yapıcı çabalara büyük zarar vereceğine kuşku yoktur.

ABD yönetimini bu yanlış karardan geri dönmeye çağırıyoruz. Hiçbir amaca hizmet etmeyecek sözkonusu saldırgan tutumun karşılığı gecikmeksizin aynıyla verilecektir'