Dicle Elektrik, Aydınlatma Çalışmalarını Tamamladı

Sorumluluk bölgesindeki illerde enerji altyapısını yenilemek için yatırımlarına devam eden Dicle Elektrik, aydınlatma bakım çalışmalarını tamamladı.

Dicle Elektrik, Aydınlatma Çalışmalarını Tamamladı
Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illeri ile bağlı 49 ilçede yaklaşık 1 milyon 700 bin aboneye dağıtım hizmeti sunan enerji şirketi, son 2 ay içerisinde bölgesinde bulunan tüm armatürlerin kontrol ve bakımlarını gerçekleştirdi.

Sorumluluk bölgesini oluşturan 61 bin 198 kilometrekarelik alanda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) ‘Hizmet Kalitesi’ ile ‘Müşteri Memnuniyeti’ yönetmelikleri çerçevesinde hizmet sunan Dicle Elektrik, gerçekleştirdiği çalışmalar ile bölgesindeki 313 bin armatürün tamamını kontrol etti. Aydınlatma Kontrol ve Bakım ekipleri vasıtası ile yapılan kontroller sonunda değişik nedenlerle yanmadığı belirlenen armatürlerin bir bölümü onarılarak faal hale getirilirken, bir kısmı da yenileri ile değiştirildi. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Dicle Elektrik Dağıtım Sistem İşletme Bakım Onarım Müdürü Ahmet Seçkin Türk, “Sorumluluk bölgemizde aydınlatma amacıyla kullanılan armatürler ekiplerimiz tarafından düzenli olarak kontrol ediliyor. Haftanın 7 günü 24 saat kesintisiz yaptığımız kontroller sırasında tüm armatürler elden geçirilerek, değişik sebeplerle yanmadığı belirlenen armatürlerin tamamı onarılmıştır. Hedefimiz, yanmayan tek bir armatürün dahi olmadığı aydınlık bir Dicle Elektrik Dağıtım bölgesi oluşturmak” diye konuştu.

Kaynak: İHA