Çocukların Yaptığı Zeytin Çekirdeği Tespihler Can Dostlarına Mama Olacak

Burhaniye ilçesinde, 3 küçük kız çok önemli bir projeye imza attı.

Çocukların Yaptığı Zeytin Çekirdeği Tespihler Can Dostlarına Mama Olacak
9 yaşındaki Nursu Çancı, kış boyu yediği zeytinlerin çekirdeklerini biriktirerek tespihe dönüştürürken, 5 yaşındaki kardeşi Zühre Melek Çancı ve 10 yaşındaki arkadaşı Dila Akbey de ona destek oldu. Küçük kızlar, İskele Mahallesi sahilindeki bir çay bahçesinde tespih satarken, kazandıkları para ile sokak hayvanları için mama alacaklar. Kızların hazırladığı tespihler rağbet görürken, tespih satın alan yetişkinler, çocukları kutladı.

Projeyi sosyal medyadan gördüğünü anlatan Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Serdal Filik, “Çocuklarımız kendi elleriyle yaptıkları tespihleri satıyorlar. 8-9 yaşlarındaki bu kızlarımızın girişimini tebrik ediyorum. Ben de onlara destek olmak için tespih satın aldım” dedi.

Projeyi başlatan Nursu Çancı, “Kış boyu yediğimiz zeytinlerin çekirdeklerini biriktirdik. Şimdi bunları tespih yaparak satmaya başladık. Kazandığımız para ile sokak hayvanlarına mama alacağız Devlete vergimizi de vermek istiyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için de bir tespih hazırladım. Eğer beni kabul ederse Ankara’ya gidip vermek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA