ASAT'tan Korkuteli İlçesine Yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT), Korkuteli ilçesinde içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon başta olmak üzere 4 yılda yaklaşık 108 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Korkuteli halkına kesintisiz ve yeterli su sağlamak için çalışmalarını sürdüren ASAT ekipleri, "Temiz şehir temiz yaşam" sloganıyla 58 mahallede toplam 250 bin metre içme suyu şebekesi imalatı yaptı.

Korkuteli merkezi ve diğer mahallelerde 39 bin metre şebeke hattı çalışması da devam ederken toplam 289 kilometreyi bulan içme suyu projelerinin yatırım maliyetinin 58 milyon 525 bin lira olduğu kaydedildi.

Çalışmalar kapsamında ilçede 28 milyonluk yatırımla 112 bin metre kanalizasyon hattı döşenerek Merkez ve Kırsal mahallelerinde alt yapı sorunlarının kalıcı olarak çözüldüğü belirtilen açıklamada, Korkuteli'ne 3 milyon 230 bin lira yatırım bedelli arıtma tesisinin kurulduğu aktarıldı.

ASAT ekipleri Büyükköy, Garipçe, Bademağacı, İmecik, Bozova Yakaköy ve çalışmalar sırasında bozulan tüm mahallelerin cadde ve sokaklarına yaklaşık 11 milyon liralık asfalt yatırımı yaptığı kaydedilen açıklamada, 4 yılda Korkuteli'de içme suyu, kanalizasyon ve arıtması için toplam 108 milyon liralık yatırımın yapıldığı vurgulandı.

Kaynak: AA