Kültürel Gezi Ve Eğlenceyi Aynı Anda Yaşıyorlar

Adıyaman'ın Kahta ilçesi sınırlarında bulunan tarihi Cendere Köprüsüne sıcaklıklarının artmasıyla ilgi arttı.

İlçede bulunan köprü ile Cendere Çayı aynı yerde ziyaretçilerini ağırlıyor.

Sıcak havalardan kaçıp serinlemek isteyenlerin uğrak yeri haline gelen çaya uğrayanlar tarihi köprü üzerine de çıkıp kültürel gezilerini yapma imkanını buluyor.

Bir yandan derin olmayan suda serinleyerek aileleri ile beraber güzel bir gün geçiren vatandaşlar diğer yandan da Cendere Köprüsü'nün tarihi atmosferini yaşayıp telefonlarla çektiği fotoğraflarla ziyaretlerini ölümsüzleştiriyor.

Ziyaretçilerden Mustafa Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarih, serin su ve güzel piknik alanın buluştuğu yerin Cendere Köprüsü olduğunu, ailesiyle fırsat buldukça bu alana geldiklerini söyledi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden geldiklerini belirten Ahmet Fırat, "Bu bölgemizde bunun gibi rahat bir ortamın olduğu bir başka yer yok. Fırsat buldukça buraya geliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ömer Kuşçu ise 2 bin yıllık tarihi mekanın ziyaretçilerinin her gün binleri geçtiğini, gelen ziyaretçilerin tarihi Cendere Köprüsü'nde fotoğraf çektirdikten sonra ailece piknik yaptıklarını, Cendere Köprüsü'nün bölgenin en güzel tarihi yerlerinden biri olduğunu belirtti.

Kahta Turizm Danışma Büro sorumlusu Mehmet Sena Yıldırım ise bu yıl turist sayısında ciddi artış yaşandığını, Cendere Köprüsü'ne her gün binlerce ziyaretçinin geldiğini kaydetti.

Kaynak: AA