Avrupa Zonguldaklılar Derneği'nden Ziyaret

Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğini ziyaret ettiklerini bildirdi.

Karakulak, yaptığı yazılı açıklamada, Almanya Ankara Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal İşler Ateşesi Ute Gohla ile yapılan görüşmelerin verimli geçtiğini belirtti.

Merkezi Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde bulunan derneğin faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdiklerini anlatan Karakulak, şunları kaydetti:

"İki vatana sahip olan bizler yaşadığımız ülkelerin hukuk düzeni ile yaşam kaidelerine uyarak tüm kurumlarla barışık olmak durumdayız. Her iki ülkenin vatanımız olduğunu benimsemek mecburiyeti taşıyoruz. Bizler sorumluluk bilinciyle üyelerimizin yaşadığı ülkelerin temsilcilikleriyle, büyükelçilik ve konsoloslukları ile güçlü bir iletişim kurmak ve korumak zorundayız. Zira üyelerimizin çektiği birçok sıkıntının çözümünde uluslararası iletişim çok önemli bir husustur."

Karakulak, Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından hazırlanan, "Göç Hikayeleri" adlı kitabın da Almanca çevirisi yapılarak yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Kaynak: AA