Antalya'da ATSO Otoparkındaki Patlamayla İlgili Davada Karar

ATSO otoparkında meydana gelen patlamayla ilgili 6'sı tutuklu 16 sanıktan 7'si, 3 yıl 1 ay ile ağırlaştırılmış müebbet arasında hapis cezalarına çarptırıldı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) otoparkında meydana gelen patlamayla ilgili 6'sı tutuklu 16 sanıktan 7'si, 3 yıl 1 ay ile ağırlaştırılmış müebbet arasında hapisle cezalandırıldı.

Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, terör örgütü PKK/KCK üyesi oldukları da ileri sürülen tutuklu sanıklar Eshet Dalkılıç, Hasan Kater, Hüseyin Felek, Ömer Deniz ile tutuksuz sanıklar Zeynep Kater, Yasin Kaman, Yılmaz Güzel, Önder Felek, Zeynep Felek, Onur Şan, Perihan Aydoğdu, Kamil Aslan Kater, Yusuf Dalkılıç ve Servet Çelik hazır bulundu.

Duruşmaya gelemeyen tutuklu sanıklar Mahfuz Çiçek, Tarsus 2 Nolu T Tipi Ceza İnfaz Kurumundan, Hatice Çırğaniş ise Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Kararı açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Hatice Çırğaniş'i, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 21 kişiyi "tasarlayarak ve bombalama suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan ayrı ayrı 15'er yıl, "tehlikeli ve patlayıcı madde bulundurma" suçundan 10 yıl, "resmi belgede sahtecilik" suçundan 4 yıl 6 ay hapis ve "ruhsatsız silah ve mermi bulundurma" suçundan 3 yıl olmak üzere 332 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, sanık Eshet Dalkılıç'a, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan müebbet hapis ile 21 kişiyi "tasarlayarak ve bombalama suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan ayrı ayrı 12 yıl 6'şar ay hapis, "tehlikeli ve patlayıcı madde bulundurma" suçundan 8 yıl 4 ay hapis, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis olmak üzere toplam 278 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Sanık Hasan Kater ve Ömer Deniz de "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlarından müebbet hapis ile 21 kişiyi "tasarlayarak ve bombalama suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan ayrı ayrı 12 yıl 6 ay hapis, "tehlikeli ve patlayıcı madde bulundurma" suçundan 8 yıl 4 ay ayrı ayrı toplam 270 yıl 10 ay hapse mahkum edildi.

Sanıklar Mahfuz Çiçek'e "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay, Hüseyin Felek'e "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay, Zeynep Kater'e "silahlı terör örgütüne üye bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 3 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Tutuksuz sanıklar Yasin Kaman, Perihan Aydoğdu, Zeynep Felek, Onur Şan, Önder Felek, Kamil Aslan Kater ve Yılmaz Güzel'e beraat veren heyet, firari olan sanıklar Servet Çelik ve Yusuf Dalkılıç'ın dosyasının ayrılmasına karar verdi.

Antalya'da ATSO binasında 25 Ekim 2016'da meydana gelen patlamada 21 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili eylemi gerçekleştirdiği belirtilen "Emine Kaya" sahte kimliğini kullanan Hatice Çırğaniş ve 15 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA