Malatya'da 35 Branşta Kurs Veriliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı Sanat Merkezi bünyesinde 35 branşta kurs veriliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi, yaz aylarında da sanatseverleri ağırlıyor. Merkez, temel sanat eğitiminden enstrüman kurslarına, geleneksel el sanatlarından resim kurslarına kadar bir dizi sanatsal kursa ev sahipliği yapıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yaz mevsimi dolayısıyla çocuklara yönelik kursların sayısını artırdıklarını bildirdi.

480 çocuğun farklı kurslara kayıt yaptırdığını aktaran Polat, "Sanat Merkezinde her yaştan vatandaşımız, ilgisine göre bir şeyler bulabiliyor. Kentin kültür sanat hayatına katkıda bulunan Sanat Merkezinde güzel atölyelerimiz var. Ud, keman, piyano, gitar gibi enstrüman atölyelerimiz ile seramik, minyatür, tezhip, tiyatro atölyelerimiz başta olmak üzere 35 branşta kurslarımız var. Vatandaşlarımız burada hem kişisel gelişimlerini sağlıyor hem de ürettikleri eserlerle belki de kendilerinin bile hiç bilmedikleri yönlerini keşfediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA