ASAT'tan 4 Yılda 2 Milyar Liralık Yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (ASAT), tüm ilçelerde altyapıya yaklaşık 2 milyar liralık yatırım yaptığı bildirildi.



Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ASAT Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Yasasının bu dönem yürürlüğe girmesi ile 19 ilçede yatırım hamlesi başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in "Merkezde ne varsa ilçelerde de aynı hizmet olacak" talimatıyla büyük altyapı sorunu olan ilçelerin eksikliklerini giderilmesi için seferberlik ilan edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, olağanüstü bir performans sergileyen ASAT'ın, geceli gündüzlü bir çalışma ile 4 yıllık süreçte 19 ilçenin tüm altyapı ihtiyacını karşıladığını söyledi.

Kırsal mahallelerin yıllardır çözülmeyen, kangren haline gelmiş başta içme suyu olmak üzere altyapı sorunlarını bir bir çözdüklerini ifade eden Kurt, "Bugüne kadar hiç kanalizasyon hattı olmayan yerleşim yerleri de modern altyapı sistemiyle tanıştı. Mavi Bayraklı sahillerimiz, üstün teknoloji modern arıtma tesisleriyle koruma altına alındı. Antalya'nın en büyük sermayesi olan denizine tek damla atık su karışmıyor. Deniz altındaki biyolojik yaşam korunuyor." dedi.

Kaynak: AA