Kahramanmaraş'tan Muş'a Kardeşlik Köprüsü

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kardeş belediye olduğu Muş'un Korkut ilçesine bağlı Altınova beldesinin 4,5 kilometrelik yolunu asfaltlıyor Altınova Belde Belediye Başkanı Mehmet Suat Özgül: 'Kardeş belediyemiz bir milyon liraya yakın maliyetle yollarımızı asfaltlıyor. Bu kardeşliği bozacak birileri varsa da muvaffak olamayacak.'

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kardeş belediye olduğu Muş'un Korkut ilçesine bağlı Altınova beldesinde asfaltlama çalışması yürütüyor.

Altınova Belde Belediye Başkanı Mehmet Suat Özgül'ün girişimleriyle kardeş belediyenin sunduğu destekler sonucu 4,5 kilometrelik yol, yaklaşık 1 milyon lira bedelle asfaltlanmaya başlandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülen asfalt çalışması belde sakinleri tarafından takdirle karşılandı.

Çalışmaları inceleyen Özgül, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin beldeye 700 kilometre uzaklıkta olamasına rağmen hizmet yaptığını söyledi.

Hizmetlerinden dolayı belde halkı adına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Özgül, şunları kaydetti:

"Bu kardeşlik, anne babadan dünyaya gelen kardeşten daha mühimdir. 700 kilometre öteden buraya yardım ediyorlar. Bu ancak kardeşlik duygusuyla olabilir. Halk ve bölgeler arasında her ne kadar coğrafi olarak bir farklılık varsa da esas buradaki amaç ve niyet duygusu kardeşliktir. Bölgemizde Kahramanmaraş, İstanbul, Kayseri, Antalya'da olduğu gibi Altınova, Hakkari ve Şırnak'ta silah sesi duymak istemiyoruz. İnsanların öldürüldüğü değil gerçekten kardeşlik duygusunun hakim olduğu bir dünyada yaşamak istiyoruz. Kardeş belediyemiz bir milyona yakın masrafla yollarımızı asfaltlıyor. Bu kardeşliği bozacak birileri varsa da muvaffak olamayacak."

Özgül, söz konusu çalışmayla ilgili bazı basın yayın organlarında farklı yorumların yer aldığını ve bunun da kendilerini derinden üzdüğünü sözlerine ekleyerek, "Bu çalışmalar kardeşlik bağlarını güçlendirmiştir. AK Parti'nin 16 yıldır iktidar olmasının sebeplerinden biri de bu kardeşlik duygusuyla hareket etmesidir. Beldemizin en küçüğünden en büyüğüne Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanı ve ekibine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
Kaynak: AA