Fatih Altaylı'dan Muharrem İnce'yi kızdıracak sözler

Fatih Altaylı, Muharrem İnce'nin verdiği sözü tutmayıp Kılıçdaroğlu ile çirkin bir yarışa girdiğini ileri sürdü. Altaylı, İnce'nin genel başkanlık koltuğuna otursa bile lekeli bir koltuğa oturacağını söyledi.

Fatih Altaylı'dan Muharrem İnce'yi kızdıracak sözler
Fatih Altaylı'dan Muharrem İnce'yi kızdıracak sözler
Habertürk yazarı Fatih Altaylı seçimlerden sonra ortalığın toz duman olduğu CHP'ye ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Altaylı 'Kılıçdaroğlu'nun koltuğa yapışmasını anlamak nasıl mümkün değilse Muharrem İnce'nin de toplum karşısında verdiği sözü unutarak bayrak açması akıl alır gibi değil' dedi.

Altaylı, Vakur bir şekilde bir kenarda oturup, liderliğin doğal akışı içinde önüne gelmesini beklemek yerine son derece çirkin görünen bir yarışın içine girmesinin İnce'ye kazandıracağı tek şey “Sözünü tutmayan bir adam” imajıdır ve genel başkanlık koltuğuna oturmayı başarsa bile böyle bir “lekeli koltuğa” oturacaktır ifadelerini kullandı.

Altaylı'nın yazısındaki o bölüm;

LEKELİ BİR KOLTUK

CHP'liler niye ders almazlar, niye öğrenmezler anlamak mümkün değil.

Bırakın başarıyı paylaşmayı, başarısızlığı bile paylaşamıyor Türkiye'nin en eski, en köklü partisi.

Kılıçdaroğlu'nun koltuğa yapışmasını anlamak, anlamlandırmak mümkün değil.

Ancak Cumhurbaşkanı adayı gösterildiği gün “Kemal Bey'in karşısına genel başkan adayı olarak çıkmam” diyen İnce'nin ilkesizliği de aynı oranda anlaşılmaz.

Kemal Bey'e karşı zaten parti içinden ve seçmen tabanından gelen tepkiler varken, eşyanın tabiatına uygun olarak o koltukta oturması zaten mümkün değilken, Muharrem İnce'nin toplum karşısında verdiği sözü unutarak bayrak açması akıl alır gibi değil.

Vakur bir şekilde bir kenarda oturup, liderliğin doğal akışı içinde önüne gelmesini beklemek yerine son derece çirkin görünen bir yarışın içine girmesinin İnce'ye kazandıracağı tek şey “Sözünü tutmayan bir adam” imajıdır ve genel başkanlık koltuğuna oturmayı başarsa bile böyle bir “lekeli koltuğa” oturacaktır.

CHP, AK parti içindeki “Omerta”yı, kavgaları asla ortaya dökmeme tavrını ve can düşmanların bile ortak amaç için birlikte hareket edebilme yeteneğini edinemediği müddetçe daha çok “yenilgi” tadacaktır.

İster İnce ile ister kılıçdaroğlu ile.

Hiç fark etmez...