Çorlu'da Kadına Şiddet Ve Çocuk İstismarına Tepki

Çorlu'da kadınlar, kadına şiddet ve çocuklara yönelik son zamanlarda artan istismar ve cinayetlere tepki amacıyla eylem yaptı.

Çorlu Şehitliği'nde toplanan 2 binin üzerinde kadın ve çocuk, ellerinde taşıdıkları dövizlerle şiddet ve istismara karşı sloganlar atarak Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü.

Atatürk Anıtı önünde grup adına açıklama yapan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Trakya Temsilciliğinden Feray Karagöz, çocuklara yönelik istismar vakalarındaki artışa dikkati çekti

Küçük bedenlerin istismara, kadınların ise şiddete uğrayarak yaşam haklarının elinden alındığını ifade eden Karagöz, ''Hukukun verdiği cezasızlık örnekleri ve ne yazık ki kişileri bu eylemleri yapmaktan çekinir kılmıyor. Türkiye’de kadın ve çocuk alanında çalışan sivil toplum örgütleri ve psikologlar olduğu halde bu kurumların fikirlerinin önemsenmediği bir yaklaşımda görüşüp konuşup bu işi halledebilecek bir etkiyi ortaya koymak varken bu işi siyaset üstü bir kulvara taşıyıp ülkenin geleceği olarak düşünmek varken hala aynı noktada olduğumuzu görmek ne yazık ki çok üzücü.'' dedi.

Eyleme, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin kadın kolları da destek verdi.

Kaynak: AA