Yemenli Bakandan 'Sivillerin Canlı Kalkan Olarak Kullanıldığı' Uyarısı

Yemen Enformasyon Bakanı Muammer el-Eryani, Hudeyde'de Husilerin sivilleri canlı kalkan olarak kullanma ısrarı devam ettiği sürece halkın çektiği acıların daha da derinleşeceğini belirtti.

Enformasyon Bakanı Eryani, Yemen resmi haber ajansında yayınlanan açıklamasında, "Husiler, sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaya devam ettiği sürece halkın çektiği acılar daha da derinleşecek." ifadesini kullandı.

Eryani, uluslararası örgütlere "sivilleri canlı kalkan olarak kullanan ve insanların yerlerinden edilmesine neden olanlara karşı (Husiler) sorumluluk yüklemeleri ve baskı yapmaları" çağrısında bulundu.

Yemenli bakan şunları kaydetti:

"Husiler, Arap koalisyonu ve hükümet güçlerinin Hudeyde'yi kurtarma operasyonu kapsamında sivillerin korunmasını ön planda tuttuğunu çok iyi biliyor. Bazı uluslararası örgütlerin 'Husilerin sorumluluğuna işaret etmeden' kent merkezinde yolların sürekli kapatılmasından bahsetmesini şaşkınlıkla izliyoruz."

Yemen'de hükümet güçleri ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Hudeyde kenti ve limanını Husilerden almak için 13 Haziran'da operasyon başlatmıştı.

BM verilerine göre, Hudeyde'deki 250 bin kişiyi etkileyen savaş ve çatışmalar nedeniyle 5 bin 200 aile evlerini terk ederek güvenli bölgelere sığınmak zorunda kaldı.

Kaynak: AA