TÜ'de 'Balkan Kardiyoonkoloji Günleri' Düzenlendi

Trakya Üniversitesinde (TÜ) "Balkan Kardiyoonkoloji Günleri" etkinliği düzenlendi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikte, kardiyoonkoloji konusunda Trakya bölgesinde farkındalığın her geçen gün daha da arttığı belirtti.

Günümüzde ölüm nedenlerinin başında trombotik olaylar gelirken ikinci olarak da kanserin geldiğini ifade eden Demir, "Kanserli ve trombotik hastanın bakımı ise multidisipliner bir durum. Bir hematolog olarak bana destek veren bilim alanları olmadan hastamın iyilik halini tam olarak yerine getiremem. Başta Cafer hocam olmak üzere tüm kardiyoloji birimimize bu multidisipliner etkinliği gerçekleştirdiklerinden ötürü teşekkür ediyorum." dedi.

Edirne İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan da son 16 yıldır sağlıkta büyük bir dönüşümün yaşandığını, Edirne ve Trakya bölgesinin de bu duruma uygun olarak hastane fiziki ortamları, teknolojik cihaz ve yetişmiş personel açısından ciddi manada geliştiğini vurguladı.

Etkinliğe, Balkan Kardiyoonkoloji Günleri Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Cafer Zorkun, akademisyenler, hekimler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA