Mersin'de Mavi Bayraklı Plaj Sayısı Artıyor

İçel Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Denizkızı Turizm AŞ'nin gerekli olan uluslararası 33 kriterin tamamını yerine getirmesinin ardından Susanoğlu Halk Plajı'nda Mavi Bayrak göndere çekildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli bir çevrenin sembolü olan Mavi Bayrak, Kızkalesi'nin ardından Susanoğlu sahiline de kazandırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Susanoğlu halk plajına kazandırılan bu Mavi Bayrakla İçel genelinde 11 mavi bayraklı plaj olduğunu anımsatarak şunları kaydetti:

"Bu Deniz Kızı Turizm A.Ş'nin kazandırdığı ikinci Mavi Bayrak oluyor. Bildiğiniz gibi ilkini geçtiğimiz yıl Kızkalesi'ne kazandırmıştık. Bu Mavi Bayraklar her yıl denetlenerek yenileniyor. Bu yıl Kızkalesi'ndeki mavi bayrağımız yenilendi ve buna Susanoğlu eklendi. Gelecek yıllarda inşallah bunun sayısı artacak. İçel Büyükşehir Belediyesi olarak aynı zamanda Kızkalesi ve Susanoğlu plajlarını engelsiz hale getirerek vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. İçel Büyükşehir Belediyesi olarak hedefimiz 60 Mavi Bayrağa ulaşmak."

Yapılan konuşmaların ardından da Susanoğlu plajının Mavi Bayrağı göndere çekildi.

Kaynak: AA