Kepez Yeraltı Şehrine Çevre Düzenlemesi Yapılacak

Kırşehir Kültür ve Turizm Müdür Vekili Eyüp Temur, Mucur ilçesindeki Kepez Yeraltı Şehrinde temizlik ve çevre düzenlemesi yapılacağını bildirdi.

Temur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kepez Yeraltı Şehrinin 1991 yılında tescillenerek, 1999 yılında da birinci derece sit alanı ilan edildiğini anımsattı.

Yeraltı şehrinde en son çevre düzenlemesinin 2015 yılında yapıldığını hatırlatan Temur, temizlik ve çevre düzenlemesi için yeni bir plan hazırladıklarını, bunun Nevşehir Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan geçtiğini belirtti.

Bu plan çerçevesinde yeraltı şehrinin girişindeki alan ve binanın kamulaştırıldığını anlatan Temur, "Kuruldan geçen plan çerçevesinde, çevre ve temizlik düzenlemesini yeniden yapacağız. Bu yıl da Özel İdaremiz vasıtasıyla yeraltı şehrimizin temizlik çalışmalarını sürdüreceğiz. Girişteki evi ve arsasını kamulaştırdık. Kayseri Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü çevre düzenlemesi planını onayladı. Nevşehir Koruma Kurulundan geçti. Yeraltı şehrinin girişi ve içerisinin temizliği ile ilgili çalışmamızı yapacağız." dedi.

Temur, Mucur ilçesine bağlı Kepez köyündeki yeraltı şehrinin, Kırşehir'de ziyarete açık üç yeraltı şehrinden birisi olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA