Kanserli Hastaların Tedavisi Artık Ücretsiz

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, kanser hastalarının en büyük sorunu olan ücretli tedavinin artık tarihe karıştığını kaydetti.

Filiz, yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklikle kanser tedavisinin artık ücretsiz hale getirildiğini belirtti.

Artık kanser tedavisine ilişkin her türlü ek ücret ya da fark masraflarının tarih olacağını, kanser hastalarının ilaçlarda olduğu gibi, cerrahi tedavilerde de devlet ve özel hastanelere ödeme yapmayacaklarını bildiren Filiz, şunları kaydetti:

"Yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanser hastalarının ülkemizdeki en büyük sorunu olan ücretli tedavi artık tarihe karışıyor. Kanser tedavisi, cerrahisi ve ilacına ilişkin yani kanser hastalığına ilişkin her türlü ilave ücret ve fark ödemesi artık kaldırıldı. Düzenleme öncesi kanser cerrahisi için yılda 240 milyon lira ödüyorken söz konusu düzenleme ile bu ödemeyi yılda yaklaşık 750 milyon liraya çıkartarak kanser hastalarımızın tedavileri tamamen ücretsiz hale getirildi. Böylece kanser tedavisine ihtiyaç duyan vatandaşlar, artık hiçbir ücret ödemeden sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek."

Yeni dönemin SGK ile sözleşme yapan tüm özel hastaneleri de kapsadığını kaydeden Filiz, "Hem kanser hem de diğer tüm hastalıkların tedavisine ve önlenmesine ilişkin yine maliyet unsuru gözetmeksizin iyileştirmelerimiz hızla ve artarak devam edecek." dedi.

Kaynak: AA