İsrail Güçleri Batı Şeria'daki Gösterilere Müdahale Etti

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimleri ve Ayrım Duvarı'nı protesto etmek için gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahalesinde onlarca kişi atılan gazdan etkilendi.

İsrail Güçleri Batı Şeria'daki Gösterilere Müdahale Etti
Batı Şeria'nın Batı Mezrası, Bel'in, Nalin ve Nebi Salih beldeleri ile kuzeyindeki Nablus kentine bağlı Kefer Kaddum beldesinde cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere İsrail askerleri müdahale etti.

"Ayrım Duvarı ve Yerleşim Birimlerine Karşı Mücadele Halk Komiteleri" tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail askerlerinin göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik ve gerçek mermiler kullandığı gösterilerde, onlarca Filistinli gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi.

Filistin'de 2000 yılında patlak veren Aksa İntifadası'nın (2. İntifada) ardından İsrail yönetimi, 2002 yılında "güvenlik" gerekçesiyle Batı Şeria ile İsrail arasına Ayrım Duvarı inşasına başlamıştı. Ayrım Duvarı nedeniyle Batı Şeria'daki 3 milyona yakın Filistinli, işgal altındaki Doğu Kudüs ve İsrail'e geçiş yapamıyor.

Ayrım Duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı her hafta cuma günleri düzenlenen gösterilere İsrail askerleri göz yaşartıcı gaz ve tazyikli atık suların yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle müdahale ediyor.

Kaynak: AA