Hacı Adaylarına Kabe Maketiyle Uygulamalı Eğitim

Bilecik'te hacı adaylarına yönelik Kabe maketi etrafında uygulamalı eğitim verildi.

İstanbul'un Fatih ilçesinde faaliyet gösteren bir turizm firmasının yetkilileri, kentte bu yıl hac ibadetlerini yerine getirecek adaylara, çeşitli eğitimlerin sonunda Pelitözü göletindeki alanda Kabe maketi etrafında temsili tavaf yaptırdı.

İklim Turizm firmasının sahibi Mahmut Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temsili uygulamaları il il gezerek tüm hacı adaylarına anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Özdemir, Bilecik'teki hacı adaylarına yönelik bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Teknik konuların anlatıldığı seminer sonrasında böyle bir maket etrafında hacılarımızla Kabe'nin gözlerinde canlanması açısından bir tatbikat gerçekleştirmiş olduk. Yaptırdığımız Kabe maketi etrafında hacılarımıza gerçeğine yakın, ebat olarak değil ama uygulama olarak anlatım yaptığımız bir sistem. Bütün illerdeki hacılarımıza bu sistemi uyguluyoruz. Onun öncesinde hocalarımız, Mekke ve Medine'den gelen hocalarımızla hacılarımızın her türlü ihtiyacına yönelik bir toplantı yapıyoruz. Ardından ihram giyme ve fiziki ibadetler nasıl yapılıyor onları anlatıyoruz."

Her yıl olduğu gibi hacca gitmek için yoğun bir talep olduğunu vurgulayan Özdemir, "Türkiye'de her sene 80 bin hacı adayımız Diyanet İşleri Başkanlığımızın uhdesinde resmi hacı adayı olarak ilan ediliyor. Bunların yaklaşık 30 bini şirketler aracılığıyla gidiyor." dedi.

Kaynak: AA