Görme Engelliler İçin Sesli Okuma Kabini

Türkiye Beyazay Derneği'nin Kartal Rehabilitasyon Merkezi'nde sesli okuma kabini kuruldu.

Türkiye Beyazay Derneği'nin Kartal Rehabilitasyon Merkezi'nde sesli okuma kabini kuruldu.

Sesli okuma kabininin açılışı, engelli aileleri, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Türkiye Beyazay Derneği Onursal Başkanı Lokman Ayva, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Nejla Sümer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık Daire Başkanı Muzaffer Saraç'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, eski bir Beyazay Derneği üyesi olarak sesli kabinin kuruluşu için destek verenlere teşekkür ederek, "Hayırlı şeylerde herkes işin bir yerinden tutacak, bu da güzel bir dokunuş oldu." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı döneminden bu yana engellilerin hayatını kolaylaştırmak için çok önemli çalışmalara imza attığını aktaran Kaynarca, İstanbul milletvekili olarak yeni dönemde de sosyal politikalarla ilgili yoğun bir mesai içerisinde olacağını söyledi.

Türkiye Beyazay Derneği Onursal Başkanı Lokman Ayva da kendisinin 1986 yılında körler okulunu bitirip liseye başladığı dönemde kitap bulmakta yaşadığı güçlükleri anlattı.

Eskiden kabartma yazıyla yazılmış kitapların bile zor bulunduğunu belirten Ayva, anne ve babasının okuma yazma bilmediğini, kardeşlerinin kendisine ders kitaplarını okuduğunu söyledi.

Teknolojik imkanların artmasıyla kurulan sesli kütüphanelerin önemine değinen Ayva, bu kütüphanelere aktarılan sesli kitapların sayısının artması gerektiğinin altını çizdi.
Kaynak: AA