Frig Vadisi Turizmde Canlanıyor

Eskişehir Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Proje ekibinin girişimleri ile hazırlanan, Eskişehir Valiliği ve Seyitgazi Belediye’since yürütülecek Frig Vadisi Kamp ve Karavan Alanı projesi hayata geçiyor.

Frig Vadisi Turizmde Canlanıyor
BEBKA 2018 Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek proje ile bölgeye 353 bin 969 TL yatırım yapılacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü kamp alanı olarak Seyitgazi Büyükyayla Mahallesindeki Karaören Göleti yakınlarını işaret ederken, karavan parkı ve kamp alanı iyileştirmeleri ile Frig Vadisi’nde alternatif konaklama imkanı sağlandığı takdirde turizm faaliyetlerinin de artması bekleniyor. Seyitgazi Belediye’sinin ortak olduğu proje Frig Vadisi’nin tanıtımına ve bölgede ekonomik/turistik hareketliliklere de fayda sağlayacak.

Proje kapsamında; 23 karavanlık park alanı düzenlemesi yapılacak olup, 2 adet ahşap çocuk parkı, 4 adet kamelya, 5 atv, 10 ahşap piknik masası, danışma/görevli ofisi, bay ve bayan tuvaletleri, duş konteynerları, çamaşır yıkama ve kurutma makineleri alınacak. Ayrıca proje kapsamında bölgenin tanıtımına yönelik Frig Vadisi Festivali düzenlenmesi planlanıyor.
Kaynak: İHA