Büyükşehirden Baca Temizliğinde Ücret İndirimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bacalarını temizletecek vatandaşlara yüzde 25 oranında indirim uygulayacak İndirimli fiyattan faydalanmak isteyen Başkentliler, 15 Eylül'e kadar başvuruda bulunabilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığınca, bacasını temizletecek vatandaşlara indirim uygulanacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara İtfaiyesinin, kış ayları başlamadan ve yoğun talep nedeniyle gecikmelere yol açmamak amacıyla 15 Eylül'e kadar baca temizliği yaptırmak isteyen Başkentlilere yüzde 25 oranında indirim imkanı sunacak.

Kış aylarında görülen karbonmonoksit zehirlenmeleri ve yangınların önemli bir bölümünün bacaların tıkanması sonucu meydana geldiğini anımsatan İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, vatandaşlara apartman, konut ve iş yerlerinin bacalarını düzenli olarak temizletmeleri uyarısında bulundu.

- Yılda en az bir kere temizletmek hayati öneme sahip

Baca yangınlarından korunmak için sanayide 3 veya 6 ayda bir, konutlarda ise yılda en az bir kez bacaların temizletilmesi gerektiği ifade eden yetkililer, vatandaşların profesyonel destek almalarının hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

2015'te 7 bin 602, 2016'da 5 bin 350, 2017'de 3 bin 235, 2018 yılının ilk yarısında ise 658 baca temizlendiği bilgisini veren Ankara İtfaiyesi yetkilileri, baca temizletme sayısının her yıl düşmesinin sebebinin ise "kentsel dönüşüm ile binaların yenilenmesi, gecekonduların yıkılması ve hermetik bacalı kombilerin kullanılmaya başlanması" olduğunu aktardı.

Yetkililer, apartman yönetimlerini de baca temizliği konusunda daha duyarlı ve dikkatli olmaya çağırdı.

- 2018 baca temizleme fiyat listesi

Bacalarını temizletmek isteyen vatandaşların, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına müracaat etmesi ve baca temizliği ücretini yatırması gerektiği kaydedildi.

Başkentlilerin, "0312 341 41 60/1144 ve 1145" numaralı telefon numarasını arayarak ayrıntılı bilgi alabileceği belirtildi.

Bu yılki baca temizliğinin indirimli fiyatları şöyle:

"Soba-kombi bacası 33,75 lira, kazan bacası tekli 67,50 lira, kazan bacası çiftli 142,50 lira, sanayi ve lokanta bacası 180 lira, şömine bacası 67,50 lira, barbekü bacası 67,50 lira"

Kaynak: AA