Bandırma'da Çocuk İstismarına Tepkiler

Bandırma ilçesinde, Kent Konseyi Kadın Danışma Merkezi, çocuklara yönelik cinsel istismarın son bulması için açıklamalarda bulundu.

Kent Konseyi Kadın Danışma Merkezi Başkanı Ömür Yüce, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında, ebeveynlerin, sivil toplum kuruluşlarının, halkın, çocuklarının geleceğinden endişe duymaya başladığını söyledi.

Çocukların güvenli bir ortamda büyütülmesi gerektiğini belirten Yüce, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız nasıl ailelerin gözbebeğiyse, ülkemizin de en önemli gelecek kaynağıdır. Zavallı hayvanlar, masum insanlar, mağdur yetişkinler için buradan taziye, kınama, anma yapmak artık çok ucuza elde edilen bir vicdani aklanma gibi gelmeye başladı. Çünkü kendimizden başka kimseye ulaşamıyor sesimiz. Bu nedenle bu konularda daha fazla geç kalmadan daha somut atılmasını bekliyoruz. Ülkemin insanına, kadınına, en kıymetli varlığımız çocuklarına sahip çıkacağına dair ümidimi koruyorum."

Meydanda toplanan grup, "İstismara sessiz kalma", "Çocuk istismarı insanlık suçudur", "Bebek susar, çocuk susar, kadın susar, sen susma" pankartlarıyla slogan attı.

Kaynak: AA