AÜ'de Turizm Sektörü Toplantısı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal başkanlığında turizm sektörü ve üniversite işbirliği toplantısı gerçekleştirildi.

AÜ'de Turizm Sektörü Toplantısı
Turizm sektöründe eğitimli personel açığının kapatılmasında üniversite ve sektör işbirliğinin artırılmasının ana gündem olarak belirlendiği toplantıya AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, POYD Başkanı Hakan Duran, ALTİD Başkanı Burhan Sili, Spor Turizmi Birliği Başkanı Şamil Yaşacan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Turizm Etkinlikleri ve İşletmecileri Birliği Başkanı Cem Karaca, Turizm Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, başta turizm öğrencileri olmak üzere tüm üniversite öğrencilerinin turizm sektörüyle buluşturulması için her yıl Turizm Fakültesi bünyesinde istihdam fuarı düzenlendiğini, bu faaliyetin 2019 yılından itibaren üniversite genelinde yapılmasının turizm sektörüne sağlanan istihdam katkısını artırabileceğini vurguladı. Ayrıca turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu istihdam alanlarına göre sertifika programlarının organize edilmesi ve üniversite öğretim üyelerinin bu eğitim programlarına eğitimci olarak destek vermesinin önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beykan Çizel ise, turizm sektörünün önceliklerine göre geliştirilen mevcut projeler ve araştırma faaliyetleri ile ilgili bilgi vererek, gelecekte de sektörün öncelikli ihtiyacı olduğu konularda çalışmaların yapılabileceğini vurguladı.

Toplantıda sürdürülebilir turizm gelişimi, kültürel mirasın korunması ve alternatif turizm imkân ve olanaklarının geliştirilmesinde turizm sektörü ve üniversitenin proje bazlı çalışması, özellikle alternatif turizmin gelişimi için üniversitenin araştırma ve ürün geliştirme konularında destek vermesi gerektiği fikri tüm paydaşlar tarafından destek gördü.

Öncelikli araştırma ve proje alanlarının belirlenmesi konusunda üniversitenin turizm araştırma merkezlerinin etkinliğinin artırılması için tüm katılımcıların destek vermesi, koordinasyon içinde çalışmasının kararlaştırıldığı toplantıda, üniversite öğrencilerinin turizm sektöründe istihdamının artırılmasının önündeki sorunların tespit edilmesine yönelik araştırmaların yapılması konusunda da karar alındı.
Kaynak: İHA