'Yapılandırma Mükelleflere Önemli Avantajlar Sağlıyor'

Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal, "7143 Sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırması" hakkındaki kanun çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme yapmak üzere Edirne Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi'ni ziyaret etti.

Vergi Dairesi Başkanı Başkal, ziyaretinde, kanunun önemi ve yapılandırma kanununun getirdiği avantajlar konusunda bilgi verdi.

Yapılandırma kanununun vergi mükelleflerine birçok avantaj sağladığını aktaran Başkal, şunları kaydetti:

"7143 sayılı kanunla kesinleşmiş ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları geliyor. İhtilafların sulh yoluyla sonlandırılması sağlanıyor. Beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam ve faizsiz pişmanlıkta beyan edilmesi kolaylığı getiriliyor. Geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere ayrıcalıklar getiriyor. İşletmelerdeki emtia, makine, techizat ve demirbaş kayıtlarına ilişkin cezasız düzeltme imkanı, kasa ve ortaklardan alacaklar hesabının cezasız ve faizsiz düzeltilmesi imkanı sağlıyor. Başvurular kesinleşmiş alacaklar için 31 Temmuz, matrah ve vergi artırımı için 31 Ağustos, varlık barışı için 30 Kasım'a kadar yapılabilecek."

Mükellefleri yapılandırmadan faydalanmaya davet eden Başkal, başvuruların, www.gib.gov.tr, e- devlet, vergi daireleri ve posta yoluyla yapılabildiğini belirtti.

Edirne Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Fikret Üstev de Başkal'a, yaptığı bilgilendirmeden dolayı teşekkür etti.

Toplantıya Arda Vergi Dairesi Müdürü Mihriban Bozoğlu ve kooperatif üyeleri de katıldı.

Kaynak: AA