Temizlik İşçileri Güvenlik Tedbirleri Konusunda Bilgilendirildi

Antalya Emniyet Müdürlüğünde görevli uzmanlar kentteki temizlik görevlilerine güvenlik tedbirleri konusunda eğitim semineri verdi.

Toplum Destekli Şube Müdürü Volkan Güneş, AKM'de düzenlenen seminerde, şehrin güvenliğini sağlamanın herkesin görevi olduğunu söyledi.

Hayat kurtarmanın, suç önlemenin çok değerli olduğunu kaydeden Güneş, "Amacımız sizleri bilgilendirmek. Suçluların yaşam alanını daraltmak ve devamında alan hakimiyeti kurarak sizlerle beraber ortak çalışma yürütmek istiyoruz. Suç ve suçlu fırsat kollar. O yüzden bizim bu alanları daraltmamız lazım." diye konuştu.

Seminerde daha sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğünde görevli uzman polisler tarafından şüpheli paket ve patlayıcı maddeler konusunda bilgi verildi.

Uzmanlar, bomba türleri ve biçimleri hakkında film ve gerçek olaylardan alınmış fotoğraflardan örnekler göstererek, çöpte bulabilecekleri bu tür ve benzeri maddelere karşı hemen 112 Acil Yardım hattını arayarak bilgi vermelerini istedi.

Kaynak: AA