Müebbet Hapis Cezası Verilen Cinayet Sanığı Yeniden Yargılandı

Kayseri'de, 3 aylık hamile sevgilisini öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan sanığa, Yargıtayın usül yönünden bozduğu davada yeniden yargılanıp aynı ceza verildi.

Kayseri'de, 3 aylık hamile sevgilisi öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezası verilen sanık, duruşmalara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı katılmadığı için Yargıtayın usul yönünden bozduğu davada yeniden yargılanıp aynı cezaya çarptırıldı.

Duruşmalara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı katılmadığı için Yargıtayın usul yönünden bozduğu davanın Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülen duruşmasında, tutuklu sanık M.G, maktul T.G'nin annesi G.G. ve babası Z.G. ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ve taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti tarafından son sözü sorulan M.G, "Takdir mahkemenizin, keşke böyle olmasaydı. Çok pişmanım." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık M.G'yi, "kasten öldürme" suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

- Olay

İddiaya göre, işçi M.G. (28), 19 Kasım 2014'te, merkez Melikgazi ilçesinde bir parkta, 3 aylık hamile sevgilisi T.G. (17) ile tartışmış, yanında bulunan tabanca ile T.G'yi yaralayıp, çıktığı apartmanın 8. katında intihar girişiminde bulunmaya teşebbüs ederken ikna edilmişti. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan T.G. kurtarılamamış, gözaltına alınan şüpheli tutuklanmıştı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde 31 Mart 2015'te görülen karar duruşmasında sanık M.G. "kasten öldürme" suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: AA