Adapazarı'da 'İş Sağlığı Ve Güvenliği' Eğitimi

Adapazarı Belediyesi bünyesinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında çalışan personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Adapazarı Belediyesi meclis salonunda iş güvenliği uzmanları Leyla Çetin ve Merve Kardeş tarafından verilen seminere 60 personel katıldı.

Gün boyu süren seminerde personele, temel iş sağlığı, temel iş güvenliği, ergonomi, iş kazaları, personelin yasal hak ve sorumlukları, meslek hastalıkları, hastalıklardan korunma yolları ve ilk yardım konularında bilgi verildi.

Seminerde konuşan iş güvenliği uzmanı Çetin, işçilere verilen eğitimin günlük hayatta her zaman lazım olacağını belirtti.

Çetin, "Belediye olarak çalışanlarımızın her anlamda iyi yetiştirilmesini istiyoruz. Eğitimlerde temel amacımız, çalışanlarımızın iş yerlerinde olabilecek iş kazalarını önleyebilmektir. Çalışanları sadece kendi iş branşlarında değil, sağlık, ilk yardım, sivil savunma ve yangın gibi günlük yaşamda her zaman gerekli olabilecek bilgiler için de eğitimler düzenliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA