Adana Valiliği Saldırısına İlişkin Dava

Valilik otoparkına 2016'da park edilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu 2 kişinin ölmesi, 33 kişinin yaralanmasıyla ilgili 3'ü firari, 15'i tutuklu 28 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da, 24 Kasım 2016’da valilik otoparkına park edilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu 2 kişinin ölümü, 33 kişinin de yaralanması olayıyla ilgili 3'ü firari, 15'i tutuklu 28 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Sanık Mehmet Emin V. savunmasında, sanık İhsan T'ye silah vermediğini ve bu yöndeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Mardin'den herhangi bir silah, mühimmat veya patlayıcı madde getirmediğini iddia eden sanık, ''Ben kimseye silah vermedim. Mardin'den Adana'ya hiçbir örgüt mensubunu da getirmedim. Benim Adana'da örgüt mensuplarına birtakım ürünler aldığım iddia ediliyor. Bunlar doğru iddialar değildir. Mahkemenizce bu hususların iyice araştırılmasını, tespit edilmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Sanık İbrahim O, olay günü işi gereği Nevşehir'de olduğunu belirterek ,"Evime kız kaçırma meselesini öne sürerek geldiler. Bu şahısların böyle bir olaya karıştığını bilsem asla evime kabul etmezdim. Bana 'kız kaçırdık' deyince ben yardımda bulundum. Benim saldırı konusuyla ilgili bir bilgim yoktur." dedi.

PKK'nın sözde Akdeniz metropol sorumlusu olduğu iddia edilen "Halo Dayı" kod adlı tutuklu sanık Eyüp Çelik ise suçlamaları reddederek tahliye talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında eksik hususların giderilmesi ve tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesi yönünde görüş sundu.

Mahkeme heyeti, sanık Ali S'nin yurt dışına çıkış yasağı tedbiriyle tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA