Kayseri'deki FETÖ/PDY Davası

Aralarında eski Develi Belediye Başkanı Recep Özkan'ın da bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Özkan ve 5 sanığın, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan cezalandırılmasını istedi.

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, eski Develi Belediye Başkanı Recep Özkan'ın da aralarında yer aldığı 7 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuksuz sanıklar Recep Özkan ve eski Develi Belediyesi İmar Müdürü Kozan K. ile M.H, N.K, M.K, F.D. ve M.Ç. ile avukatları hazır bulundu.

Savcı mütalaasında, M.K'nin beraati, diğer sanıkların ise "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme başkanı, gizli tanık "Erciyes"in mahkemeye sunduğu yazılı ifadesi ve tanık beyanlarını okudu.

Daha sonra söz verilen sanıklardan Özkan, Kasım 2013'ten beri yapıdan uzaklaştığını, bunu önceki ifadelerinde de beyan ettiğini söyledi.

Develi'de 2014 yılına kadar belediye başkanlığı yaptığını anımsatan Özkan, örgütün ilçede bulunan öğrenci yurdunun yapımına yardım ettiği iddiasını yalanlayarak beraatini istedi.

Tanık beyanlarını yalanlayan diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, M.Ö'nün tanık olarak dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 19 Eylül'e erteledi.
Kaynak: AA