Hakkari'de İşkur'un Bilgilendirme Toplantısı

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü kentte bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenledi.

İŞKUR'un hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, kurumun faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

İş Başı Eğitim programlarının son süreçte kurumun en önemli faaliyet alanı olduğuna vurgu yapan Kızılkaya şöyle konuştu:

"Özel sektörde faaliyet gösteren işverenlere birer kursiyerin verilmesi ile iş başından işin öğrenmesi ile programlar var. İlk 6 ay içerisinde 89 iş başı eğitim programı açılmış olup buralarda 156 katılımcı iş başı eğitim görmektedir ve biz bunlara aylık bir asgari ücrete denk gelecek şekilde ücret ödüyoruz.

İlk 6 ay içerisinde bizim işsizlik sigortasına başvuran 339 kişiden 176'sına işsizlik sigortasından maaş bağladık. Toplum yararına programından halihazırda 2 bin kişi çalışmakta. Biz bu vatandaşlara asgari ücretten bir maaş veriyoruz, ayrıca bunların sigortalarını yatırıyoruz."

Bundan sonraki süreçte daha fazla yatırımların yapılması ile istihdamın artacağını umut ettiklerini dile getiren Kızılkaya, şöyle devam etti:

"Özelikle özel sektörde faaliyet gösteren büyük işverenlerimize ve girişimcilerimize sesleniyoruz. Bölgeden huzur ikliminin, huzur ortamının sağlanması ile beraber Hakkari'ye gelip yatırım yapmalarını istiyoruz. Hakkari Türkiye'de nüfusu en genç olduğu ilimiz ve iş gücü konusunda çok kaliteli iş gücünün kurulabileceği bir il. Özel sektörde çalışan iş adamlarımız gelip burada yatırım yaparsa hem daha düşük maliyette çok daha güzel işler yapılabilecek hem de istihdam alanında Hakkari'ye çok ciddi katkılar sağlayabileceklerini düşünüyoruz."

Kızılkıya ayrıca eski hükümlülere de 39 bin liraya kadar hibe desteği verildiğini belirterek, "2018 ikinci dönem yani haziran ayından aralık dönemine kadar 49 eski hükümlü ve 6 engelli toplam 55 kişinin proje başvuruları kabul edildi. 2018 yılı Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından istihdamda artı iki hedefi konulmuştur ve bu hedef çerçevesinde de uygulanan teşvik yasası ile birlikte çok ciddi katkılar işverenlerimizi beklemektedir. İlave istihdam teşvikinde işverenler 2017 yılı ortalamasında alacakları her kişinin asgari tutarı üzerinden bütün sigorta vergisini devlet tamamen karşılamaktadır. Bir diğer teşvik yasası kapsamında işverenlere yönelik uygulama ise 1 senden 1 bir benden teşvikidir." dedi.

Kaynak: AA