Güroymak Belediyesi'nden Eğitime Destek

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Güroymak Belediyesi, belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra eğitime de katkı sağlıyor.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, eğitim alanında da çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Lisesi ile Atatürk İlk ve Ortaokulu yanında bulanan yaklaşık 5 dönümlük alanda bahçe düzenlemesi ve dolgu çalışmalarının başlatıldığını belirten Alibeyoğlu, "5 dönüme yakın okulların bahçe düzenlemesi ve dolgu çalışması bitirildikten sonra, bahçe duvarları, parke, yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışması da Güroymak Belediyesi tarafından yapılacaktır. İlçe merkezi, belde ve köylerimizdeki 80 okula spor malzemeleri ve müzik aletleri dağıttık. 250 bin lira değerinde masa tenisi, voleybol, futbol, basketbol ve badminton malzemeleri ile gitar, bağlama, kaval, davul, org seti, ud, ney, kaval, sipsi, tambur ve piyano gibi müzik aletleri, merkez, belde ve köylerdeki 80 okulumuza dağıtıldı." dedi.

25 ilk ve ortaokulun bahçesine oyun parkı kurduklarını aktaran Alibeoğlu, bazı okulların bahçelerine de parke taşı döşeyerek bahçe düzenlemesi yaptıklarını dile getirdi.

Sınavlara hazırlanan öğrencilerin ara tatildeki hazırlık çalışmalarına destek vermek amacıyla toplam 3 bin 200 konu anlatımı ve soru bankası kitabı alındığını belirten Alibeyoğlu, şunları kaydetti:

"Okullarda öğrencilere dağıtımı yapıldı. İlçe merkez, belde ve köylerimizde okuyan 14 bin 300 öğrenciye, 2,2 milyon lira giyim yardımı yapıldı.Selahaddin Eyyubi Erkek İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu'ndan 100 ve İpek Yolu Teknik ve Mesleki Lisesi Kız Öğrenci Yurdundan 114 öğrenciye, 15 gün üniversiteye hazırlık eğitimi verdik. 15 günlük kamp boyunca öğrencilerin yeme, içme, yatma ve bütün kaynak kitapları belediyemizce karşılandı. Öğrencilerimizin başarılı olabilmeleri için imkanlar dahilinde desteklere devam edeceğiz."

Kaynak: AA