'Cinsel Suçlar İçin Cezalar Tekrar Gözden Geçirilmeli'

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık: 'İdam cezası, kimyasal hadımlık veya kamunun vicdanını rahatlatacak en ağır ceza ne ise suçluya o ceza verilmelidir'.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık, cinsel suçlara verilen cezaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savunarak, "İdam cezası, kimyasal hadımlık veya kamunun vicdanını rahatlatacak en ağır ceza ne ise suçluya o ceza verilmelidir." dedi.

Kocabıyık, meclis üyelerinin katılımıyla Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Bursalılar, kadınlar, anneler olarak yaşanan çocuklara taciz, tecavüz ve cinayet olaylarına artık dayanamadıklarını söyledi.

Dünyadaki hiç bir çocuğun böyle olaylarla karşılaşmaması gerektiğini ifade eden Kocabıyık, şunları söyledi:

"Hiçbir aile bu acıyı yaşamak zorunda değil. Bursalı kadınlar ve anneler olarak bizim artık böyle bir vahşete kurban verecek yavrumuz yoktur. Sapık ve vahşi sanıklara verilecek cezalar tekrar gözden geçirilmeli. İdam cezası, kimyasal hadımlık veya kamunun vicdanını rahatlatacak en ağır ceza ne ise suçluya o ceza verilmelidir."
Kaynak: AA