Yeryüzü Mühendisleri'nden 'CNC' Kursu

Endüstri meslek lisesi, yüksekokul veya üniversite mezunu gençler için hızlandırılmış İstanbul'da CNC operatörlüğü kursu açıldı.

Yeryüzü Mühendisleri Derneği, endüstri meslek lisesi, yüksekokul veya üniversite mezunu gençler için İstanbul'da hızlandırılmış CNC operatörlüğü kursu düzenledi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, mezun öğrencileri kursta verilen profesyonel eğitim sonucunda işverenlerle buluşturmayı amaçlayan kursa Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi de destek veriyor.

Yeryüzü Mühendisleri Derneği Başkan Yardımcısı Alparslan Güngörmüş'ün koordinatörlüğünde düzenlenen, ilk etapta Erzurum'dan gelen 24 kişinin yararlandığı kursta, eğitimler Bülent Koçoğlu tarafından veriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Güngörmüş, mezun öğrencilerin iş yerlerinde çalışması için profesyonel olarak CNC operatörlüğü kursunu almaları gerektiğini belirtti.

Eğitimlerin yaklaşık 5 gün süreceğini, mezun öğrencilerin okullarındaki akademisyen ve öğretmenlerinin referansıyla belirlendiğini kaydeden Güngörmüş, "Eğitim aldığımız kurum çok profesyonel. Bir yıldaki eğitimi hızlandırılmış şekilde bu kursta öğrenciler alacaklar. Normalde zaten teorik olarak okullarında bu bilgiyi almışlardı burada ise pratiklerini geliştirecekler. Buradan sertifika alan gençler İstanbul'da ihtiyaç duyulan, nitelikli fabrikalara ve işletmelerde çalışma fırsatını yakalayacaklar. Bu gençlerimiz ülkedeki okullardan mezun profesyonel CNC eğitimi almadıkları için ilgili yerlerde çalışamıyorlardı. Biz bu fırsatı veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Eğitim alan 24 kişi ile organizasyon heyetinin bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerini ziyarete gideceği belirtildi.

Kaynak: AA