Millet Kıraathanesine Kitap Desteği

Yunusemre Belediyesinin başlattığı Millet Kıraathanesi projesine Manisa İl Halk Kütüphanesinden (Kitapsaray) destek geldi.

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Yunusemre Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmada, Millet Kıraathanesinin eksikleri gideriliyor.

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kitapsaray'dan 500 kitap ve CD Yunusemre Belediyesi Millet Kıraathanesi'ne hibe edildi.

Kitap bağışı yapmak isteyenlere çağrıda bulunan Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şaver Yüksel, "Yunusemre Belediyesi olarak Millet Kıraathanesini Manisa’da ve Ege Bölgesinde ilk kez hayata geçiren belediye olduk. Atıl vaziyette duran bir binayı alıp tadilat yapıp vatandaşlarımızın dolu dolu vakit geçirebilecekleri bir yer haline getirdik. Yaptığımız bütün çalışmalarda vatandaşlarımıza faydasını her zaman ön planda tuttuk. Kitapseverlerimizi kitap bağışında bulunmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa'nın kültür hayatına katkı sunan projeleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Bu projeye Müdürlük olarak 500 kitap ve CD bağışında bulunacaklarını aktaran Sudak, teknik desteği de ihmal etmeyeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA