Kars'ta Sezonun İlk Organik Buğday Hasadı Başladı

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök: 'Bu sene geçen yıllara göre 45 kat fazla yağış olması ürüne de yansıdı. Üründe yüzde 6065 artış oldu' Çiftçi Fatih Yenice: 'Allah, bu sene ekinleri çok verdi, istediğimizden fazla ekin aldık. Doğal hayvan gübresi kullandığımız tarlada verim çok olduğu için ekinler yattı'

Kars'ta Sezonun İlk Organik Buğday Hasadı Başladı
Kars'ta sezonun ilk organik buğdayının hasadına başlandı.

Sarıkamış ilçesinde çiftçiler, organik gübre kullandıkları buğday tarlalarını biçiyor. Hava sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle hasadı erken yapan çiftçiler, verimden oldukça memnun.

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mayıs ve haziranda aşırı yağış alınması, temmuz ayında ise hava sıcaklıklarındaki yüksek artış nedeniyle hasada erken başlandığını söyledi.

İlçeye bağlı Karaurgan bölgesinde köyleri gezerek çiftçilerden verime ilişkin bilgi aldığını belirten Gök, "Karaurgan bölgemizdeki çiftçilerimiz genelde organik gübreyle üretim yapıyor. Bu sene geçen yıllara göre 4-5 kat fazla yağış olması doğal olarak ürüne de yansıdı. Üründe yüzde 60-65 artış oldu." dedi.

Gök, "Normalde bu aylarda meralardaki, çayırlardaki otlar biçilirdi. Bu sene çok bereketli olduğu için yulaf, arpa ve buğday tarlalarımız hep birlikte yetişti. Çiftçilerimiz yoğun bir çalışma temposuna girdi. İnşallah bu bereket, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlar." diye konuştu.

Çiftçilerden Fatih Yenice de bu sene yüzlerinin güldüğünü belirterek, "Tarlalarımızı biçmeye başladık. Allah, bu sene ekinleri çok verdi, istediğimizden fazla ekin aldık. Doğal hayvan gübresi kullandığımız tarlada verim çok olduğu için ekinler yattı. Biçimi zor oluyor ama devam edeceğiz. Geçen yıllara göre çok bereketli bir yıl oldu." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA