Hassa'da Halk Eğitim Merkezi Kurslarına Yoğun İlgi

Hassa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde okulların yaz tatiline girmesinin ardından açılan farklı kurslar yoğun ilgi görüyor.

Hassa Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan aşçı yardımcılığı kursundan dekoratif tablo kursuna, keçe kurusundan sportif kurslara kadar birbirinden farklı toplamda 23 kursa 327'si kadın 419 kişi katılıyor.

Merkez müdürü Ali Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açılan kurslarla vatandaşlara meslek kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

İlçede sanatsal kursların yanı sıra KPSS'ye hazırlık yapan öğrencilere destek olmak ve bilgi eksikliklerini gidermek amacıyla da kurs açtıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Okulların tatile girmesinin ardından şu an kadar toplamda birbirinden farklı 23 kurs açtık. Bunlardan ikisi tamamlandı, diğerleri de verimli bir şekilde devam ediyor. Açtığımız bu kurslardan 0-72 ay çocuk gelişimi, aşçı yardımcılığı ve dekoratif tablo yapımı kurslarını Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında açtık. Açtığımız bu kurslardan 327'si kadın, 92'si erkek olmak üzere toplamda 419 vatandaşımız yararlanıyor. Mevcut kurslarımızı eylül ayına kadar tamamlamayı planlıyoruz."

Yıldız, bu tür kursları açarak gençlerin halk eğitim merkezlerine ilgilerini çekmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA