Sakarya Valiliği'nde 'Melen Barajı' Toplantısı Yapıldı

Sakarya Valiliği'nde Melen Barajı havzasındaki temizlik çalışmaları için toplantı yapıldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıya Sakarya İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, Kocaali Kaymakamı Alper Balcı, Devlet Su İşleri 14. Bölge Müdür Yardımcısı Celaleddin Ensar Şengül, Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun ve Kocaali Ziraat Odası Başkanı Tamer Tunca katıldı.

Toplantı öncesinde konuşan Vali Balkanlıoğlu, Sakarya ve Düzce illeri arasında akan Melen Çayı üzerinde Karadeniz'in 7 kilometre güneyinde inşa edilen baraj tamamlandığında, İstanbul'un yıllık ihtiyacının yüzde 75'ine tekabül eden 1 milyar 77 milyon metreküp su temin edileceğini söyledi.

Baraj sahasının bölgede 7 köy ve bir beldeyle çok sayıda arsayı etkilediğini anımsatan Balkanlıoğlu, bazı arazilerde köylülerin ekim dikim yaptığını aktardı.

Suyun daha sağlıklı depolanabilmesi için baraj havzasının temizlenmesi gerektiğine işaret eden Balkanlıoğlu, "Barajın havzasının daralmaması için havzada temizlik yapılması gerekiyor. Bu alanlarda fındık ağaçları var. Oradaki fındıkların kesilmesiyle ilgili sorunları görüşmek üzere yetkililerimizle bir araya geldik." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA