Narkotik Eğitim Tırı Zonguldak'ta

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırladığı Narkotik Eğitim Tırı, Zonguldak'ta vatandaşlara uyuşturucu maddenin zararlarını anlattı.

Tırın içinde özel olarak oluşturulan 40 metrekarelik modern eğitim salonuna konulan 12 dokunmatik ekranda, uyuşturucu maddenin insan vücudundaki etkileri anlatılıyor.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı yakınına kurulan tırda, görevli narkotik uzmanı polisler, uyuşturucuyla mücadele ve korunma yolları gibi konularda öğrencilere, gençlere, ailelere ve vatandaşlara bilgi veriyor.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ve beraberindeki protokol üyeleri tırda incelemelerde bulundu.

Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, uyuşturucunun bütün insanlığın sorunu haline geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Modernleşme ve şehirleşme arttıkça, insan yalnızlaştıkça ve birçok nedenlerden dolayı, temininde de kolaylıklar arttıkça ve bütün bu nedenleri bir araya getirdiğimizde bağımlılık önemli bir sorun haline geliyor. Toplumun her ferdi bununla mücadelede kendini görevli saymalıdır ve elinden geleni de yapmalıdır."

Kaynak: AA