Kitap Ve Oyuncak Kütüphanesi Çocukların Gözdesi Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi, tatilde çocukların gözdesi oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Üstündağ, yaptığı yazılı açıklamada, Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi ile yalnızca çocuklara değil, 7'den 70'e her yaştan kişiye hizmet sunulduğunu kaydetti.

7 Haziran'dan bu yana hizmet veren Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi'nin bugüne kadar bine yakın çocuğu ağırladığını belirten Üstündağ, "Günde 100'e yakın çocuğun ziyaret ettiği kütüphanede 2-14 yaş arasındaki çocuklar keyifli vakit geçiriyor. Küçük yaştaki çocuklar lego odası, masal odası, Keloğlan evine ilgi gösterirken, daha büyük yaştaki çocuklar ise bilim ve eğlencenin bir arada sunulduğu Mars'a yolculuk odasında eğlenirken keşfe çıkıyor." dedi.

Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi'nin yerinde ve zamanında açılan bir proje olduğunu ifade eden Üstündağ, şunları kaydetti:

"Kısa sürede önemli bir ziyaretçi sayısına ulaştık. Dezavantajlı ailelerimizin çocuklarını burada ağırlayacağız. Kitap ve Oyuncak Kütüphanemizin ziyaretçi sayısı okullar açıldığında daha da artacak. 3D eğitim odasında Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak düzenleyeceğimiz interaktif dersler öğrencilerimize görsel anlatımlar eşliğinde keyifli bir ders ortamı sunacak. 5'inci sınıftan 12'inci sınıfa kadar olan öğrencilerimiz 3D eğitim odasında fizik, kimya ve biyoloji derslerini 3 boyutlu öğrenme şansına kavuşacak. Her yaştan vatandaşımız kütüphaneye gelip ister buradan alacağı kitapları isterse yanında getirdiği gazetesini, kitabını bu keyifli ortamda okuyabilir."

Kaynak: AA