İzmit'ten Kızıltepe'ye Çıkarma

İzmit Belediyesi tarafından 10.’su düzenlenecek Uluslararası Pişmaniye Festivali, bu yıl Mardin Kızıltepe’den başlayacak.

Önceki sene Ağrı’da, daha önceki yıllarda Azerbaycan Bakü, Makedonya ve Bosna Hersek’te yapılan Uluslararası Pişmaniye Festivali’nin Mardin Kızıltepe ayağı 2-4 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet Kızıltepe’deki festival için bu ilçeye gidecek. 3 Ağustos Cuma günü saat 17.00’de İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan dostluk parkının açılışının ardından mehteran takımı ve halk oyunları gösterileri eşliğinde pişmaniye çekimi yapılıp vatandaşlara ikram edilecek.

Mardin Kızıltepe’deki pişmaniye festivaline İzmit’ten Başkan Doğan’ın yanı sıra milletvekilleri, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, belediye meclis üyeleri, pişmaniye üreticileri, STK temsilcileriyle basın mensuplarından oluşan yaklaşık 70 kişilik bir heyet gidecek. Pişmaniye festivalinin finali 08 Ağustos’ta İzmit’te gerçekleştirilecek. Çarşamba günü saat 17.00’ de Fethiye Caddesi’ndeki çeşme önünde ve saat 18.00’da Belsa Plaza önünde pişmaniye çekimleri yapılacak. Saat 20.00’de Fuar Müdürlüğü önünde mehteran ve halk oyunları gösterileriyle pişmaniye çekiminin ardından saat 21.00’de Güneş Sahnesinde Sagopa Kajmer konseri ile festival sona erecek.
Kaynak: İHA