Hitit Üniversitesi Kuzey Yerleşkesine Beton Yol

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, altyapısı tamamlanan kuzey yerleşkesinde kentin ilk beton yolunu yaptıklarını söyledi.

Alkan, kuzey yerleşkesinde devam eden beton yol çalışmalarını inceleyerek bilgi aldı.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Alkan, daha yaşanabilir bir üniversite yerleşkesi kurmak için titizlikle yürüttükleri çalışmaları büyük ölçüde tamamladıklarını söyledi.

Yerleşkenin altına 4 kilometre uzunluğunda yeraltı galeri hattı açtıklarını ve bütün altyapının bu galeriden kontrol edilebileceğini aktaran Alkan, şunları kaydetti:

"Çorum'da ilk olacak beton yol ile birlikte sıklıkla karşılaşılan tamirat, tadilat için yolların kazılması olabildiğince en aza indirilecektir. Kuzey kampüsümüzdeki kaldırımlar ve bisiklet yolları da aynı şekilde betondan yapılacaktır. Böylelikle kaplama maliyetinden tasarruf edilecek, bakım ve tadilat masrafları da azaltılmış olacaktır."

Alkan, beton yolların yerel kaynaklarla imal edilebildiğini ve asfalt yola nazaran iki kat uzun ömürlü olduğuna da dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Üniversitemiz, kampüslerimizin ve binalarımızın uluslararası standartlarda, enerji tasarrufu odaklı, elektronik sistemlerle güvenliği üst düzey olan, engelsiz, özetle her konuda örnek gösterilebilecek bir yapılaşmaya sahip olmasına büyük özen göstermektedir. Bu çerçevede ilimizde ve ülkemizde örnek bir yapılanma içerisinde çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz, klasik anlayışın yerine, Türkiye'nin yeni konseptini kullanarak, çevreciliği ihmal etmeyen ve kamuda sürdürülebilirlik unsurunu da dikkate alarak en uygun şekilde projeler üretmektedir. Gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarda Türkiye’de çok az uygulanan projelere imza atan Üniversitemiz, kuzey kampüsümüzde yapımına başlanan ve yaklaşık 50 bin metrekare alana uygulanacak beton yol imalatı ile bu anlayışını devam ettirmektedir."

Kaynak: AA