Çapakçur Vadisine Teleferik Kurulacak

Bingöl’e Yeni Turizm Alanlarının Kazandırılması Projesi kapsamında Çapakçur Vadisi üzerinde teleferik kurulacağı bildirildi.

Bingöl Belediyesince hazırlanan Bingöl’e Yeni Turizm Alanlarının Kazandırılması Projesine Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından finansman desteği sağlanmasına ilişkin protokol törenle imzalandı.

Vali Ali Mantı, valilik makamında gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, kentin tanıtılması ve turizme kazandırılması için yapılacak çalışmaları kapsayan projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Mantı, "Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen bu proje de ilimizin turizm alanlarının geliştirilmesine katkı sağlayacaktır. Projenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi de Bingöl'e turist çekmek için hazırladıkları 1 milyon 933 bin lira bütçeli proje ile seyir terasları, teleferik ve yamaç paraşütü için alanların belirleneceğini söyledi.

Proje ile Bingöl’ün turizmine katkı sağlayacaklarını belirten Barakazi, şunları kaydetti:

"İlimizin turizm alanlarını genişletmek, turizm gelirlerini artırmak amacıyla Çapakçur Vadisi üzerinde teleferik kurulumu hedefliyoruz. Bu kapsamda yapılması düşünülen teleferik hattıyla ilgili kullanılacak teknoloji, kabin sayısı ve kabin büyüklüğü, ulaşım etüdü, durak sayısı ve geçiş güzergahı, yaklaşık maliyet gibi kalemleri belirlemek için çalışma yapılacaktır. Çalışma sonucu oluşturulacak rapor neticesinde teleferik kurulması için çalışma yapılacak."

Konuşmaların ardından hazırlanan protokol, Vali Mantı ve Belediye Başkanı Barakazi tarafından, FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ile FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen'in hazır bulunduğu törende imzalandı.

Kaynak: AA