Büyükşehir'den 'BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri' Çalıştayı

İçel Büyükşehir Belediyesi, ’Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Türkiye Haritalandırılması Projesi’ kapsamında çalıştay gerçekleştirecek.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) 2016-2019 dönemi eş başkanlığını üstelenen İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında, Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda, İçel’de 2-3 Ağustos tarihleri arasında çalıştay gerçekleştirilecek. İçel Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri’nde düzenlenecek çalıştaya UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ile projenin ortağı ve finansörü olan Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı’nın (WALD) Akademi Direktörü Hülya Alper katılacak. UCLG-MEWA Genel Koordinatörü Salim Korkmaz, Proje Sorumlusu Barış Timur ve Melis Şahin, WALD Proje Asistanı Ceyla Erenler de katılımcı olarak çalıştayda yerini alacak.

Ayrıca, Birleşmiş Milletler’e (BM) üye ülkeler tarafından 2015 yılında kabul edilen ve 17 maddeden oluşan sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda yürütülen küresel çalışmalar kapsamında projeleri ile en uygun belediye, İçel Büyükşehir Belediyesi oldu.
Kaynak: İHA