Belediye İşçilerine Mesleki Yeterlilik Belgesi

Aziziye Belediyesinin, kurum çalışanlarının mesleki yeterlilik belgesi almaları konusunda girişimde bulunduğu bildirildi.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, yaptığı açıklamada, ortalama bin ile 2 bin lira arasında maliyeti olan belgenin devlet teşviki ile ücretsiz temin edildiğini söyledi.

Aziziye Belediyesinin, bünyesinde çalışan 12 inşaat işçisinin performans sınavı ve mülakatlarıyla mesleki eğitim sürecine başladığını ifade eden Orhan, şöyle konuştu:

"Aziziye Belediyesi yapmış olduğu bu işlemle tamamen devlet teşviki ile bu belgeleri çalışanlarına kazandırdı. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı nezdinde belgesiz çalıştırılma durumunda cezai yaptırımları bulunmakta. 81 meslek grubu kapsamda Aziziye Belediyesi olarak bünyemizde çalışan 12 işçimiz ile bu belgeyi almaya başladık. Bundan sonraki süreçte diğer meslek sahibi personelimiz için de bu belgelerin temini için girişimlerimiz olacak. Eğitimin istihdamla uyumunu güvence altına alarak nitelikli insan kaynağının oluşmasına yatırımlarımız devam ediyor. Bu kapsamda eğitim alan çalışanlarımıza mesleki yeterlilik belgelerini teslim ettik."

Kaynak: AA